Cursussen voor professionals

Wil jij onderscheid maken?

Communiceren met baby- en kindgebaren is enorm in opkomst onder professionals die met
baby’s en kleine kinderen werken. Het helpt effectiever te reageren op de behoeftes van de
kleintjes en versterkt het vertrouwen dat ze in je hebben. Kinderdagverblijven en gastouders
die werken met baby- en kindgebaren hebben hun kleine gasten (en hun ouders) echt wat
extra’s te bieden. Wil je eerst even kijken of het iets voor jullie is? Dan kan je altijd een
kennismakingsworkshop volgen en er zo snel achter te komen of het iets is wat jullie in de
organisatie ook willen gaan inzetten. Maar ben je nu al overtuigd dat je meer wil leren over
deze methode, dan kan je gelijk een training bij mij boeken. Heb je speciale wensen laat het
me zeker weten. ‘Zeg het met je handjes’ biedt ook cursussen speciaal op maat.

StudioAnnemarije - Misa.web-32-square

Workshop / ouderavond

Tijdens deze workshop krijg je informatie over baby- en kindgebaren.

Wat is dat? Hoe doe je dat? We bespreken non-verbale communicatie en ontwikkeling van het kind en je leert gelijk een paar basisgebaren.

Zeker een aanrader voor een ouderavond om ouders er ook bij te betrekken als jullie al met gebaren bezig zijn. Maar ook als jullie nog geen gebaren gebruiken is het een mooie start om zo kennis te maken met baby- en kindgebaren.

Ook heel leuk als gastles op scholen, zoals ROC’s.

 • Locatie: op je eigen locatie

 • Duur: +/- 1,5 uur

 • Kosten: vanaf € 297,- excl. reiskosten

 • Materialen: hand out

StudioAnnemarije - Misa.web-25

Basis cursus

In deze cursus leer je bewust kijken naar de non-verbale signalen van kinderen, je leert over taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, de werking van de hersenen en nog veel meer.
Naast de theorie leer je ook 50 gebaren die heel handig zijn binnen kinderdagverblijven of bij gastouders. Er is veel interactie en er wordt geoefend met liedjes zingen en boekjes voorlezen
(uiteraard met gebaren).
Na de cursus snap je hoeveel voordelen deze methode heeft en ben je er klaar voor om de gebaren dagelijks toe te passen binnen jullie organisatie.
Deze cursus is mogelijk gedeeltelijk ook online te volgen.
 • Locatie: op je eigen locatie

 • Duur: 2 x 2 uur

 • Kosten: vanaf € 597,- excl. reiskosten

 • Materialen: in overleg

StudioAnnemarije - Misa.web-58

Implementatie

Ben je zo enthousiast over baby- en kindgebaren dat je deze methode in de visie van jullie organisatie wil opnemen? Dan biedt ’Zeg het met je handjes’ extra begeleiding op jullie werkvloer. Voorwaarde is dat jullie de basiscursus hebben afgerond en ook alle gebaren uit de thema workshops onder de knie hebben. Dan gaan we samen kijken welke begeleiding jullie nog nodig hebben.
Dit traject is maatwerk en kwaliteit staat voorop, dus het is niet binnen een paar weken klaar.
We nemen samen de tijd om alles goed te implementeren. Na het succesvol afronden van dit traject, krijgt jullie organisatie een certificaat en een sticker dat jullie een gecertificeerd
bedrijf zijn.
Wil je graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met me op.
 • Meer informatie? Neem contact op

Online cursus

Wat houdt de cursus in?

Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat online cursussen steeds populairder zijn geworden bij professionals. Meer en meer kinderdagverblijven en gastouderorganisaties staan open voor de online lessen. Voordeel van een online les is dat je lessen in je eigen tempo volgt en alle lessen steeds terug kan kijken. Zo blijf je gemotiveerd en bouw je het rustig op. De online cursus bestaat uit 10 modules en elke module heeft meerdere lessen. Je krijgt bij elke module een stukje theorie over onder andere non-verbale communicatie, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en hersenontwikkeling. Elke module heeft een les met 10 gebaren, dus je leert in totaal 100 gebaren uit verschillende thema’s. Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook een aantal bonuslessen met leuke extraatjes, zoals liedjes zingen en voorlezen met gebaren en leuke kleurplaten. Dat alles is inbegrepen bij de online cursus. Deze cursus is ook te boeken met een extra zoom sessie voor jullie organisatie, zodat de professionals nog vragen kunnen stellen en ook samen met mij extra kunnen oefenen.

StudioAnnemarije-Misa.web-37-crop
 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Start wanneer het julie uitkomt

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  10 online modules met verschillende lessen

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Iedere week 10 nieuwe gebaren

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Je volgt de lessen waar en wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Exclusieve toegang tot de besloten Facebook groep

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Levenslang toegang in de online academie

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  Bonuslessen met leuke extraatjes zoals liedjes zingen, boekjes voorlezen, kleurplaten...

*Voor meer informatie en prijzen neem contact met me op

Reactie van de leidsters/gastouders

Referentie 2
zhmjh-handje

Ik ben de cursus begonnen met een klein beetje voorkennis van een paar gebaren uit de officiële doven-gebarentaal die ik kende vanuit mijn werk en privé. Ik wist dus een klein beetje hoe gebaren
opgebouwd kunnen zijn. Daarbij heb ik in mijn werk als verpleegkundige veel te maken met het observeren van de interactie tussen een baby en zijn ouders. Maar van Misa heb ik nog zo ontzettend veel kunnen leren! De lessen zijn, natuurlijk, helemaal afgestemd op communiceren met je kind. Het gaat niet alleen om interactie, maar ook om elkaar te leren begrijpen en situaties voor je kleintje duidelijker te maken. De meest voorkomende gebaren in het dagelijks leven met een klein kindje kwamen voorbij in de lessen; bijvoorbeeld over eten en drinken, spelen, dieren en aankleden. Misa geeft leuke voorbeelden hoe je de gebaren kunt toepassen in het dagelijks leven, maar bijvoorbeeld ook hoe je het gebruikt tijdens het voorlezen. Misa is ontzettend enthousiast tijdens het geven van de lessen, wat mij snel over de laatste schroom hielp om in de groep alle gebaren mee te oefenen. Daarbij legt Misa tussen het oefenen van de gebaren veel uit over het belang van taal, het begrijpbaar kunnen maken door een kind (en je kindje kunnen begrijpen) en welke meerwaarde de gebaren kunnen hebben bij tweetalig opvoeden, wat voor onze situatie van toepassing is. Ik zou de cursus bij “Zeg het met je Handjes” zeker aanraden!

Groeten Eva

Referentie 2
Chantal

Als collega van Misa ben ik aangestoken door haar enthousiasme over babygebaren. Vol passie vertelde ze over de achtergrond van gebaren en haar ervaring ermee. Al snel zag je dat kindjes op het kinderdagverblijf gingen gebaren om duidelijk te maken wat ze wilden/bedoelden.
In Juli 2014 ben ik voor het eerst moeder geworden en natuurlijk ook met ons zoontje gaan gebaren. Als een echte spons zag ik hem aandachtig alles opnemen en had hij er plezier in. Aan tafel oa
gebaren van eten, drinken en meer, op het aankleedkussen gebaren van luier, poep en plas en daarbij natuurlijk alles benoemen. Ook samen liedjes zingen met gebaren hadden we veel plezier in. Na een tijdje zagen we de eerste gebaren. Verbaasd over hoe snel alles ging toen hij eenmaal het eerste gebaar nadeed. En daarna probeerde hij de klank/het woordje bij het gebaar te benoemen. Mooi ook om te zien hoe hij daarna ook snapte dat je met bijv het gebaar meer ook nog een keer duidelijk kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat onze zoon door de gebaren zichzelf duidelijker kon maken en dit fijn voor hem voelde. Hij is al vroeg gaan praten en ook kon hij al heel vroeg aangeven (met gebaren) dat hij moest plassen en poepen. Mede daardoor was hij bij 2 jaar al zindelijk. Onze zoon inmiddels bijna 3 jaar vind het nog steeds leuk om te gebaren en ik gebruik het nog wel om hem bijv dankjewel te laten zeggen (zonder het tegen hem te zeggen, maar te laten zien met gebaren). Nog even en dan wordt hij grote broer. Ook dan gaan we weer de gebaren gebruiken.

Liefs Chantal

Referentie 2
zhmjh-handje

Dit jaar heb ik de training baby- en kindgebaren van Misa gevolgd. Allereerst kregen we achtergrond informatie over babygebaren: waar komt het vandaan? En waarom zijn baby- en kindgebaren zo
belangrijk voor de ontwikkeling van een kind? Daarna gingen we praktisch aan de slag. Misa heeft ons zeker 50 gebaren geleerd. Dit waren voornamelijk de gebaren die wij in ons werk op de peuteropvang en/of het kinderdagverblijf veel zouden kunnen gebruiken. We oefenden net zo lang door tot we het gebaar goed onder de knie hadden. Het was fijn dat hier de tijd en ruimte voor
was. Ik weet namelijk zelf, dat ik de gebaren niet zou gaan gebruiken als ze mij niet duidelijk waren. Nu ging ik na afloop met een mooie basis aan baby- en kindgebaren de deur uit! Door het enthousiasme van Misa en haar overtuiging van het belang van gebaren, ben ik zelf ook enthousiast geworden om hiermee aan de slag te gaan. Sinds de training gebruik ik dagelijks regelmatig verschillende gebaren. Ik vind het erg mooi om te zien hoe snel kinderen dit oppakken en hier ook plezier aan beleven. Zo ook een meisje dat al langer dan een jaar op de groep komt, maar niet spreekt. Hoe mooi is dat, dat ook zij met gebaren dingen aan ons duidelijk kan maken. Daarnaast probeer ik nog bewuster gebaren toe te voegen aan de liedjes die we met de kinderen zingen. Al met al heb ik veel geleerd bij de training baby- en kindgebaren en heeft het nog steeds zijn uitwerking op mijn werk, bij de kinderen. Vanwege de inhoud, de praktische vertaalslag en het enthousiasme van Misa zou ik de training zeker aanbevelen!

Groetjes Nynke