Haan

HAAN!

Een kijkje nemen in de gedachten van een baby en een kind. Wie wil dat nu niet?

‘Zeg het met je handjes’ biedt verschillenden workshops en cursussen baby- en kindgebaren voor ouders (en familieleden) in groepsverband of een privé cursus in je eigen omgeving. Er zijn verschillende mogelijkheden. Misschien wil je eerst even kennis maken met baby- en kindgebaren maar misschien wil je gelijk een basiscursus of een vervolg. Er is veel mogelijk bij ‘Zeg het met je handjes’.

WORKSHOP

Wil je eerst kennis maken met baby- en kindgebaren en er zo achter komen of het echt iets voor jou is? Dan is deze workshop zeker een aanrader. In een uur krijg je een korte uitleg over deze methode en ga ik je vertellen en ook laten zien (door gebruik van verschillende filmpjes) wat de voordelen zijn als je gebaren gaat inzetten. Je leert ook gelijk een aantal basisgebaren. Deze workshop is zeker ook een aanrader voor de bibliotheken en mamacafés.


Locatie: Sneek (kan ook op andere locatie)

Duur: 1 uur

Kosten: 25,- euro p.p.

Materialen: hand-out

GROEPSCURSUS

Tijdens een groepscursus op locatie in Sneek (of op een andere locatie) leer je in groepsverband samen met andere ouders/verzorgers niet alleen over baby- en kindgebaren, maar ook over non-verbalen communicatie, taal ontwikkeling, motorische ontwikkeling en ontwikkeling van de hersenen. Je leert minimaal 50 basisgebaren en er is ook veel interactie en ruimte voor liedjes zingen of voorlezen met gebaren.

Locatie: Sneek (kan ook een andere locatie zijn)

Duur: 2x2 uur

Kosten: 79,- euro p.p. en je partner mag voor 10 euro mee

Vriendinnenprijs: 69,- euro p.p. (bijv. 2 vriendinnen of dochter en moeder)

Materialen: Het boekje 'Leer mij begrijpen' met theorie en 50 gebaren.

PRIVÉ CURSUS

Wil je graag een cursus lekker in je eigen omgeving volgen? Ook dat is mogelijk bij ons. Je kan dan samen met je partner en jullie kind de cursus volgen. Ook opa's en oma's zijn welkom. Jullie leren dan de theorie over baby- en kindgebaren, hoe je het kan inpassen, hoe kinderen zich ontwikkelen, over non-verbale communicatie en taalontwikkeling.
Na de 2 lessen weten jullie minimaal 50 gebaren en ook hoe jullie de geleerde kennis in de praktijk kunnen inzetten.


Locatie: je eigen locatie

Duur: 2x2 uur

Kosten: 155,- euro voor gezin (papa, mama en kind/kinderen), opa en oma voor meerprijs
(prijs is ex. reiskosten)

Materialen: Het boekje 'Leer mij begrijpen' met theorie en 50 gebaren.

Reacties van

Ouders

Hier lees je reacties van ouders die een cursus Baby- en Kindgebaren hebben gevolgd.

Communiceren met je baby of dreumes die niet kan praten.... Het leek me als kersverse moeder een hele uitdaging. Ik schreef me in voor de cursus met mijn man. Ook de opa en oma van ons kindje waren geïnteresseerd en deden mee. Enthousiast begonnen we met z’n vieren aan de cursus en met het toepassen van gebaren. De weken gingen voorbij, maar ons kleintje deed niets anders dan toekijken. Hij reageerde enthousiast maar er volgden geen gebaren. Toen wij minder gebaren gingen gebruiken (het sloeg niet aan dachten we) begon onze zoon opeens vol enthousiasme te gebaren naar ons! Wat een kado! Inmiddels hebben we de draad weer opgepakt en gebaren we erop los.

ANJA

Fijne Skype sessie gehad! Dit geeft de doorslag gegeven om te starten met babygebaren.

AAFKE

Ik heb meegedaan met een challenge van Misa, wat al ontzettend leuk was. Daarna ben ik met veel enthousiasme zelf gaan oefenen, maar ik kwam net wat kennis te kort dus besloot ik mee te doen met haar basis cursus. Wat doet ze dat ontzettend leuk en met veel enthousiasme! We hebben als groep veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen, geoefend met de gebaren en zelfs liedjes gezongen en boekjes gelezen met gebarentaal erbij! Echt super en zeker een aanraden.

CARIAN

Ook wij hebben een cursus gevolgd bij Misa, was super leuk om te doen, uitdaging ook weer voor jezelf als geheugen trainer, en erg goed te doen voor iedereen, dus laagdrempelige training met veel plzr voor je kind en jou om te doen. Hij of zij pikt meer op dan je denkt. En je kan natuurlijk voor en na nog wat brainstormen met andere ouder/s

Ik ben alle dagen met m'n vrouw geweest, maar er waren ook alleen mama's en of papa's ivm met oppas. Leerzaam dus en een echte aanrader al was het alleen maar om je verder in je kind te verdiepen.

MIKIS

GEEF JE OP VOOR EEN VAN ONZE EERSTVOLGENDE CURSUSSEN

Groepscursus Baby- en kindgebaren geplande datums

September 2020

Les 1 - 16 september

Les 2 - 7 oktober

Oktober 2020

Les 1 - 28 oktober

Les 2 - 25 november

November 2020

Les 1 - 10 november

Les 2 - 8 december

December 2020

Les 1 - 3 december

Les 2 - 7 januari

Januari 2021

Les 1 - 20 januari

Les 2 - 24 februari

Februari 2021

Les 1 - 2 februari

Les 2 - 2 maart

Groepscursus
Baby- en kindgebaren

Start 20.00 tot 22.00 uur

Kies op de bestelpagina de juiste maand en het aantal personen.

“Een fantastische ervaring om zo met je kindje te communiceren”

Juliette Guliker

MEER MOGELIJKHEDEN

Heb je een basiscursus afgerond en wil je graag nog meer gebaren leren? Wij bieden verschillende themaworkshops aan waar je in een uur 30 gebaren leert. Deze workshops zijn heel interactief en je leert gebaren door verschillende activiteiten zoals spelletjes, voorlezen, zingen en meer. Een workshop per thema kost € 25,- p.p.

Thema’s die wij op dit moment bieden zijn:

  • eten en drinken
  • dieren
  • familie en emoties
  • school en kleiding
  • feesten en seizoenen

Wil je meer informatie stuur ons dan een mailtje en wij vertellen je hier graag meer over.