Suus Nap2

Suus Nap – Veldkamp

Docent baby- en kindgebaren

Gelderland

"Omdat je altijd de gesproken woorden ondersteunt met de gebaren kwam ook mijn dochters spraak vlot opgang. Steeds meer gebaren werden gecombineerd met woorden. We begrepen elkaar en de frustratie nam af!!"

 

Hi, 

Bedankt dat je de tijd neemt om meer over baby-& kindgebaren en mij te weten te komen. 

Mijn naam is Suus en ik woon samen met mijn man Vincent en dochter Liv ( Nov ’18) en zoon Bobby ( Okt ’20) in Ede

Ik werk al bijna 10 jaar in een boekenwinkel die in de buurt staat van een zorgcentrum voor oudere doven en slechthorende mensen. Hierdoor kende ik al een aantal basisgebaren. 

Toen Liv een maand of 7 was merkte ik dat ze me heel veel duidelijk wilde maken maar ze had de woorden nog niet voor. Dit gaf soms frustratie en onbegrip van beide kanten. Ik wilde haar graag begrijpen en zij wilde mij een hele boel vertellen. Via instagram ben ik in contact gekomen met Misa en heb ik het online programma : ” Leer je kleintje begrijpen – van frustratie naar communicatie” gevolgd. Hier leerde ik o.a. 50 ondersteunende gebaren die passen bij de taalontwikkeling. 

Ik heb mijn kennis direct gebruikt en toegepast in ons gezinsleven. De opa’s en oma’s en ooms en tantes gebaarden gezellig mee.

Liv pakte het snel op en het was vertederend om te zien hoe ze steeds meer ging vertellen met haar handjes.

Omdat je altijd de gesproken woorden ondersteunt met de gebaren kwam ook haar spraak vlot opgang. Steeds meer gebaren werden gecombineerd met woorden. We begrepen elkaar en de frustratie nam af!!

Ik werd zo enthousiast dat ik in januari 2020 de opleiding tot docent heb afgerond. 

Omdat ik deze methode in de praktijk heb toegepast en nog steeds gebruik bij Liv, weet ik dat het naast het stimuleren van de taal- en woordenschatontwikkeling een verrijking is in de omgang met je kind en je hele gezin. 

Mijn zusje en mijn vriendinnen zijn zo enthousiast dat ze dit ook inzetten bij hun kleintjes.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer van weten? 

Ik leer jou en je familie graag meer over baby- & kindgebaren.