Sharon website foto

Sharon Vossen

Docent baby- en kindgebaren

Zuid-Holland (Delft, Den Haag, Rotterdam)

"Laat kleine handjes spreken, want er is niets fijner voor een kind dan begrepen te worden"

 

Hoi hoi,

ik ben Sharon, een geboren en getogen Brabantse en trotse eigenaresse van ‘Kleine Handjes spreken’. Het Brabantse landschap heb ik eind 2016 voor de (Tinder) liefde achter me gelaten en ingeruild voor een plekje boven de rivieren. Samen met mijn vriend Bram en 2 kinderen Fien en Jip woon ik in Delft.

Toen ik zwanger was van Fien las ik in een tijdschrift iets over baby- en kindgebaren. Wauw, dat leek me een toffe manier om te communiceren, dus nam ik de proef op de som! Toen Fien 8 maanden was ben ik begonnen met het gebruiken van gebaren. Ik zeg hier ‘ik’, want Bram was wat sceptisch en liet het aan mij over. Ik zal eens bewijzen dat dit werkt, dacht ik stiekem bij mezelf. En ja hoor, na ongeveer 1,5 – 2 maanden zag ik de eerste gebaren (papa, mama, slapen) terug bij Fien. Wauw, wat was dat een super geweldig gevoel, echt kicken! Na 4 maanden kon zij mij o.a. duidelijk maken dat ze naar de paarden wilde op de camping op vakantie, dat ze een boterham wilde eten of dat ze naar bed wilde. En dat allemaal met haar handjes omdat ze toen nog niet kon praten! Langzaam maar zeker werd ook Bram enthousiast en zelfs opa en oma namen de moeite enkele gebaren te leren en toe te passen.

Ik ben een aantal keren gevraagd of Fien doof of slechthorend was of waarom ik de gebaren gebruikte. Nou, omdat ze dan duidelijk kan maken wat ze wilt, bedoelt, ziet, hoort etc. Bijna niemand in mijn directe omgeving wist dat je babygebaren kunt inzetten in de communicatie met baby’s voordat ze kunnen praten. Omdat het bij Fien super goed werkte en ik helemaal enthousiast was, vond ik dat iedereen moet weten dat dit bestaat! Want ieder kind kan dit leren! Via Google kwam ik op de website van Misa terecht en na een kennismaking via Zoom was ik om! Ik heb bij Misa de docentopleiding gevolgd en afgerond en maak nu onderdeel uit van het toffe docententeam. 

Mijn missie: ouders / verzorgers, professionals en iedereen die het maar horen wilt, kennis laten maken met baby- en kindgebaren. Want hoe mooi is het als een kind zich begrepen voelt en jij hem/haar begrijpt!

Wil je op een laagdrempelige, maar speelse manier kennis maken met baby- en kindgebaren? Dan hoor ik heel graag van je :).

kleinehandjesspreken@gmail.com of binnenkort op Instagram!