Renate Kloppenberg-Leuverink

Renate Kloppenberg-Leuverink

Docent baby- en kindgebaren

Gelderland/Overijssel

"Je kindje wil niets liever dan zich gehoord en gezien voelen."

 

Hallo, ik ben Renate Kloppenberg-Leuverink (1969) ouder- en kindercoach en sinds november 2021 docent baby- en kindgebaren. Ik woon in Joppe, ben getrouwd, moeder van twee inmiddels volwassen kinderen – een dochter (1995) en een zoon (1997) – en sinds januari 2021 de trotse oma van een prachtige kleindochter.

Je kindje wil niets liever dan zich gehoord en gezien voelen. Jij wil niets liever dan tegemoet komen aan deze behoefte, zodat jouw kindje zich veilig en geborgen voelt. Ik heb ervaren dat baby- en kindgebaren het ultieme middel is om hier op een plezierige manier veel meer aan te kunnen voldoen. Je kunt elkaar met behulp van deze ondersteunende (gebaren)taal namelijk veel eerder en beter begrijpen. Nu wil ik niets liever dan deze methode van Misa delen met zoveel mogelijk ouders. Zodat ook deze ouders op een plezierige en heldere manier met hun kindje kunnen communiceren en hiermee veel frustratie en woedeaanvallen kunnen voorkomen.

Ik geef cursussen aan ouders en binnenkort ook aan professionals. Daarnaast bied ik de workshop baby- en kindgebaren ook in de vorm van een babyshower aan, om ouders hiermee op een leuke en spontane manier te laten kennismaken.