Patricia van de Velde

Patricia van de Velde

Docent baby- en kindgebaren

Zeeland

"Wat mij drijft is dat ouders hun kindje graag willen begrijpen en de verbinding met hen aan willen gaan. Ik denk dat dit het mooiste streven is wat een ouder kan hebben. "

 

Ik ben Patricia van de Velde, enthousiast docent baby- en kindgebaren en vestigingsmanager/ Pedagogisch medewerker.

Ik ben in contact gekomen met baby- en kindgebaren door mijn zoontje. Ik zag een gastles van Misa, van ‘Zeg het met je handjes, waarin ze iedereen uitnodigde een Challenge te volgen bij haar. Na het volgen van deze Challenge, was ik zo enthousiast dat ik daarna de e-learning voor ouders ben gaan doen. Ik zag direct al heel veel resultaat. Door het inzetten van gebaren in de communicatie met mijn zoontje, merkte ik dat hij dingen beter begreep. En vooral ook leerde om zichzelf duidelijk te maken. Hij kon nog niet praten, maar leerde al snel meerdere gebaren om te vertellen wat hij nodig had en wat hem bezighield.

Ik vond dit zo mooi, dat ik dit graag wilde delen met andere ouders. Reden voor mij om de opleiding tot docent te gaan volgen bij Misa. In juni 2018 behaalde ik mijn certificaat en heb ik mijn bedrijf ‘Vertel Mij’ opgericht. Inmiddels heb ik al verschillende cursussen mogen geven aan enthousiaste ouders. Iets wat ik met ontzettend veel plezier doe. Het is mooi om te zien, hoe bijzonder ouders het vinden, wanneer hun kindje het eerste gebaar maakt. Wat mij drijft is dat ouders hun kindje graag willen begrijpen en de verbinding met hen aan willen gaan. Ik denk dat dit het mooiste streven is wat een ouder kan hebben.

Omdat ik denk dat niet alleen ouders, maar ook professionals baat hebben bij baby en kindgebaren, heb ik in maart 2019 de docent module baby en kindgebaren voor professionals gevolgd. Bij mijn eerste training op een kinderdagverblijf ervaar ik ook daar al de positieve effecten.

Hoe leuk is het dat ik thuis nogmaals het gebaren avontuur aan mag gaan. In maart 2021 mochten wij een lief meisje verwelkomen in ons gezin. Deze keer mag ik vanaf de geboorte mijn kennis over de taal-spraakontwikkeling en gebaren in de praktijk ervaren. Door die ervaring verwacht ik nog meer nog veel meer ouders, opa’s en oma’s, pedagogisch medewerkers en gastouders te gaan leren wat de voordelen zijn van baby- en kindgebaren. En vooral ook te laten zien hoe leuk dit is!