Monique foto bewerkt

Monique Otten-Meijerink

Docent baby- en kindgebaren

Overijssel

"Mijn doel is om mensen in de omgeving van het kind op te leiden, zodat er meer begrip over en weer is."

 

Hallo,

Wat fijn dat ik me mag voorstellen als Docent Baby- en kindgebaren aan jullie!

Mijn naam is Monique Otten-Meijerink, 36 jaar en woon samen met mijn man Daan en onze hond Manu in een klein dorp in de Kop van Overijssel.

Ooit ben ik via een folder op de middelbare school terecht gekomen op een open dag voor de opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal. De opleiding sprak me erg aan en deze heb ik dan ook afgerond.
Na een tijdje als Tolk gewerkt te hebben, begon ik het werken met collega’s te missen. Via via kwam ik terecht in een FPK (Forensisch Psychiatrische Kliniek) waar ook een drietal groepen zijn met dove en slechthorende cliënten. Ik werk daar als Persoonlijk Begeleider voor een groep van 7 dove cliënten. Ondertussen werk ik daar alweer 10 jaar en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na wat nagedacht te hebben over wat ik dan zou willen, kwam ik op de site terecht van Miša. Ik volgde ‘Zeg het met je handjes’ al een tijdje op Instagram en had al eens gedacht dat ik dat ‘Later’ ook wel zou willen doen. Na een Zoom-gesprek en een tijdje goed nadenken heb ik de knoop doorgehakt en ben gestart met de docentenopleiding.

In april 2023 ben ik met een enthousiast groepje begonnen aan de opleiding. De meeste gebaren waren voor mij herhaling, maar de puntjes op de ‘I’ waren wel nodig.

Mijn doel is om mensen in de omgeving van het kind op te leiden, zodat er meer begrip over en weer is. En om op deze manier meer mensen met de mooie Nederlandse Gebarentaal in aanraking te laten komen, om een brug te slaan tussen doven en horenden.

Ik hoop jullie graag te zien voor een cursus!