Michelle Wessing-Westmaas

Michelle Wessing-Westmaas

Docent baby- en kindgebaren

Noord-Holland

" Waarom wist ik niet dat dit zo handig was en waarom weet niet iedereen hier van af!?"

 

Hallo,

Superleuk dat je geïnteresseerd bent in baby- en kindgebaren!

Mijn naam is Michelle en ik ben het gezicht achter ‘MIBK Communicatie’.

Naast het feit dat ik docent baby- en kindgebaren ben, werk ik in het dagelijks leven als pedagogiek docent. Best een goede combi, al zeg ik het zelf.

Hoe ik bij de baby- en kindgebaren ben gekomen? Nou, het begon allemaal toen ik in 2020 voor het eerst mama werd. Ik merkte dat ik op Instagram naar andere profielen ging zoeken dan normaal gesproken. Ik keek naar alles wat te maken had met baby’s, slapen, eten en het moederschap. Zo kwam ik opeens bij Misa terecht. Een gratis 5 daagse kennismakingscursus over baby- en kindgebaren? Waarom niet, dacht ik, altijd leuk en leerzaam om zoiets te doen en te kunnen toepassen bij mijn dochter. Heel eerlijk, ik had niet verwacht zó enthousiast te worden!

Mijn dochter reageerde steeds meer op de gebaren die ik liet zien en al snel kon zij zelf ook een aantal gebaren!

Wat is het toch fijn als je elkaar kan begrijpen, en dat nog voordat ze kan praten! Waarom wist ik niet dat dit zo handig was en waarom weet niet iedereen hier van af!? Kortom, hier moest ik iets mee doen!

Als docent baby- en kindgebaren geef ik daarom cursussen aan ouders en pedagogisch medewerkers (in opleiding) over hoe zij baby- en kindgebaren kunnen inzetten als communicatiemiddel.

Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer informatie? Stuur mij gerust eens een bericht!