marcella foto

Marcella Sweers

Docent baby- en kindgebaren

Friesland

"We hebben gemerkt dat niet alleen het gebaren zelf heel leuk is, maar dat de taalontwikkeling er bij onze zoon ook vlotter door ging."

 

Hi, ik ben Marcella.

Ik ben getrouwd en ben moeder van een zoon (2019) en onze tweede kleine spruit zal in augustus 2022 geboren worden. In mijn dagelijks leven werk ik in de hulpverlening voor drie dagen in de week.

Vanaf het moment dat ik na mijn verlof weer ging werken, is onze zoon voor in eerste instantie één dag per week naar de opvang gegaan. De andere twee werkdagen van mij was papa nog lekker thuis.

Op de opvang van onze zoon was Misa werkzaam en het viel mij al snel op dat Misa niet alleen met woorden sprak maar ook met haar handen. Interessant! Hier wou ik natuurlijk meer van weten. Ik ben Misa gaan volgen op Instagram en zag vele leuke filmpjes voorbij komen. Echter zagen we bij onze zoon toen nog niets, dus hebben we er niet zoveel mee gedaan. Na een aantal maanden zagen we dat onze zoon ook handgebaren liet zien. Althans wij dachten dat hij aan het gebaren was, maar wat hij liet zien was ons soms echt een raadsel. Het gebaar voor eten hadden we dan wel snel door, want daar zei onze zoon ‘hap’ bij. Maar sommige andere gebaren waren wel meer puzzelen. En zo gingen we elke keer naar de opvang en hoopte we Misa te treffen om te vragen wat onze zoon nou met een bepaalde handbeweging bedoelde.

Deze gebaren zijn we ook thuis gaan inzetten en we zagen echt dat onze zoon ons begreep. Dit wekte onze interesse en hebben we besloten om een cursus baby- en kindgebaren bij Misa te volgen. Toen werd het alleen maar leuker, aangezien we toen nog meer konden communiceren met onze zoon.

We hebben gemerkt dat niet alleen het gebaren zelf heel leuk is, maar dat de taalontwikkeling er bij onze zoon ook vlotter door ging. Hij pikte redelijk snel de woorden op van de gebaren die hij deed. Ondertussen is onze zoon een echte kletsmajor!

Omdat ik zag wat voor positieve ontwikkeling gebaren met zich mee brengt en ik hier graag nog meer over wou leren, heb ik besloten om de opleiding tot docent baby- en kindgebaren te volgen. Graag zou ik meer ouders willen laten kennis maken met baby- en kindgebaren. Voor in de toekomst zou ik het tevens fijn vinden om baby- en kindgebaren te integreren binnen de hulpverlening. Het levert namelijk zoveel moois op, dat moet gedeeld worden!