Katelijne nieuwe foto bewerkt

Katelijne Wannink

Docent baby- en kindgebaren

Overijssel en Achterhoek

"Kijk naar iemand en zie wat diegene wel kan, niet wat hij niet kan. "

 

Ik ben Katelijne Wannink. Ik woon in het Twentse Markelo met mijn vriend en 2 kinderen, zoon (november 2019) en dochter (mei 2022).

Ik kwam Misa tegen op instagram en ben gaan haar volgen. Mijn dochter was net geboren en ik vond het inspirerend om te zien hoe kinderen zo jong, al konden communiceren met hun ouders.
Ondertussen was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben al 15 jaar werkzaam in de 24uurs gehandicaptenzorg en merkte dat het tijd werd voor wat anders. Misa deelde enkele keren over haar docentenopleiding baby- en kindgebaren en dit maakte mij erg nieuwsgierig. Na het zoomgesprek wat toen volgde met haar was ik zo enthousiast en heb de stoute schoenen aangetrokken. In november 2022 ben ik gestart met de opleiding en sinds januari 2023 mag ik mij docent baby- en kindgebaren noemen. Dit ga ik vervullen naast mijn huidige baan.

Het is zo mooi om te zien hoe snel mijn zoontje de gebaren al oppakt, maar ook hoe leuk hij het vind om samen met mij te oefenen of de filmpjes van de gebarenkaarten te zien met qr-code, daarnaast laat hij ook graag de gebaren aan zijn zusje zien. Ik hoop ook snel dit bij mijn dochtertje te gaan zien zodat zij met ons kan gaan communiceren, ik zie bij haar al wel herkenning wanneer ik gebaren gebruik. Dat zij ons nog voordat zij haar eerste woordjes zegt kan laten weten wat zij wil en haar bezig houdt, daarvoor doe ik het.

Ik ben docent in de omgeving; Overijssel en Achterhoek. Ik hoop dan ook jou als ouder of professional met deze mooie methode bekend te mogen maken. Je kunt mij ook vinden op instagram; Kletskousjes met Katelijne