joke foto website bewerkt

Joke Abma – van der Brug

Docent baby- en kindgebaren

Friesland

"Zo leuk om te zien dat hij nu duidelijk kan aangeven dat hij klaar is of iets wil drinken. "

 

Hoi,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in baby- en kindgebaren en op deze site een kijkje neemt!

Mijn naam is Joke Abma – van der Brug en ben samen met mijn man en zoon (2021) woonachtig in Sneek. Samen met mijn gezin iets ondernemen vind ik leuk om te doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn en maak ik kaartjes, bedruk ik rompertjes en T-shirts en maak ik gepersonaliseerde trouw- en/of geboorteborden.

Ik ben al een langere tijd geïnteresseerd in baby- en kindgebaren. Deze interesse werd gewekt toen ik tijdens mijn mbo-opleiding pedagogisch werk stage ging lopen bij het kinderdagverblijf waar misa toentertijd ook werkzaam was. Hier werden veel gebaren gebruikt en daar zag ik al hoe waardevol dit was. Hoe fijn is het wanneer jij je kind kunt begrijpen wanneer het nog niet kan praten!

Ik werk in de jeugdzorg met (licht) verstandelijk beperkte kinderen en jongeren. Wij maakten al wel gebruik van gebaren maar dit was minimaal. Toen begon het bij mij te kriebelen want ik heb al gezien dat het waardevol is om dit bij jonge kinderen te gebruiken. Soms is het voor kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs makkelijker om een gebaar te begrijpen dan gesproken taal. Ik mocht vanuit mijn werk de docentenopleiding baby- en kindgebaren volgen en dit heb ik inmiddels ook behaald. Thuis ben ik al druk aan het gebaren en mijn zoon pakt dit zo snel op! Zo leuk om te zien dat hij nu duidelijk kan aangeven dat hij klaar is of iets wil drinken.

Mocht ik iets voor jou kunnen betekenen laat het dan weten.

Tot snel!

Groetjes,

Joke Abma – van der Brug