Jacqueline Jacobs

Jacqueline Jacobs

Docent baby- en kindgebaren

Noord-Holland Noord

"Ik wil heel graag mijn enthousiasme voor baby- en kindgebaren delen en ouders leren hoe zij zelf met gebaren met hun kindje kunnen communiceren."

 

Ik ben Jacqueline Jacobs, ik ben getrouwd met Marcel en samen hebben wij drie kinderen, pubers inmiddels.

Op dit moment ben ik gastouder in Winkel en ik heb de opleiding tot kinder- en Opvoedcoach gevolgd.

Al tijdens mijn werk in de gehandicaptenzorg maakte ik kennis met ondersteunende gebaren. 

Toen in 2008 mijn jongste geboren werd hoorde ik voor het eerst over baby- en kindgebaren. Het lukte mij helaas op dat moment door afstand en gezin niet om een cursus te volgen, maar het lukte wel om een paar gebaren uit te proberen. 

Van 2012 tot 2017 werkte ik als peuterleidster. Op de peuterspeelzaal gebruikten wij een programma voor VVE (vroeg en voorschoolse educatie) voor ondersteuning van kinderen met een taalachterstand. Dit waren vaak kinderen voor wie Nederlands niet de moedertaal was. Het gebruik van gebaren was een extra ondersteuning en zowel de leidsters als de kinderen waren enthousiast.

Helaas verwaterde het gebruik van gebaren iets in mijn gastouderopvang. Maar toen ik in 2019 via Instagram in contact kwam met Miša kwam mijn enthousiasme weer helemaal terug! Met mijn gastkindjes maakte ik weer meer gebruik van gebaren en ik volgde bij Miša de docentenopleiding baby- en kindgebaren. 

Ik wil heel graag mijn enthousiasme voor baby- en kindgebaren delen en ouders leren hoe zij zelf met gebaren met hun kindje kunnen communiceren.

Je kunt me vinden op instagram: Bij Jacqueline
Website: https://www.bijjacquelinegastouder.nl/kindgebaren