Over Miša

Over mij

Spontaan, enthousiast, doorzetter en liefdevol. Dat zijn woorden die ik vaak terug krijg als ik mensen vraag hoe ze mij zien. Dankzij deze eigenschappen sta ik waar ik sta en doe ik wat ik doe.

Baby- en kindgebaren is mijn grote passie en met veel liefde deel ik mijn kennis met andere mensen. Toen ik in 2009 babygebaren heb ontdekt wist ik niet dat ik er ooit mijn eigen bedrijf mee zou starten. Ik was op zoek naar een manier hoe ik met mijn zoon Riccardo van toen bijna twee jaar kon communiceren. Hij was niet zo’n snelle prater en doordat hij zich met woorden niet kon uiten was hij vaak gefrustreerd en boos. Er ging zoveel in zijn koppie om. Ik voelde mij als kersverse moeder vaak machteloos omdat ik mijn kind niet begreep. Dat was voor mij ook best frustrerend.

Omdat ik iemand ben die naar oplossingen zoekt, ging ik op zoek naar een manier hoe ik met mijn kleintje zou kunnen communiceren, nog voordat hij met woorden iets kon zeggen. In 2009 heb ik babygebaren ontdekt en ging ik een oudercursus volgen. Ik was gelijk verkocht toen ik al binnen een paar dagen de eerste veranderingen zag.

Mijn zoon kon zich toen dankzij babygebaren uiten en mij vertellen wat hij dacht, wilde of wat er in zijn hoofdje omging. Wat een opluchting voor ons beiden. Niet alleen minder frustraties en boosheid waren voordelen van deze manier van communiceren, maar ook een grotere woordenschat en een sprong in zijn taalontwikkeling. Hij ging steeds meer woorden gebruiken en er kwam meer rust bij ons. Het werd weer gezellig en wij gingen veel meer samen lachen en hadden meer plezier en verbinding.

StudioAnnemarije-Misa.web-55-crop

́Mijn missie is om jou en je kindje te helpen communiceren, zodat jullie elkaar beter begrijpen ́

StudioAnnemarije-Misa.web-16-crop

Het begin van iets moois

Heel snel wist ik dat deze methode verder verspreid moest worden. Omdat ik bij een kinderdagverblijf werk ging ik het eerst daar testen bij baby’s. En het klopte wat ik over babygebaren heb gehoord. Al vanaf 6 maanden kunnen baby’s zich uiten door gebruik van hun handjes. Het was een feit en ik wou veel meer over deze methode leren. Ik ging toen een opleiding tot docent babygebaren volgen en snel daarna startte ik mijn eigen bedrijf ‘Zeg het met je handjes’.

Het was in mei 2010 en sinds die tijd heb ik duizenden
mensen online kennis laten maken met babygebaren. Ik heb honderden ouders een live cursus mogen geven en de pedagogische medewerkers van tientallen kinderdagverblijven mogen trainen.

Inmiddels heb ik deze methode verder ontwikkeld en het gaat nu niet alleen over gebaren, maar ook over non-verbale communicatie, taalontwikkeling, hoe je het kan toepassen in het dagelijkse leven en nog veel meer. Deze methode is inmiddels uitgebreid van babygebaren naar baby- en kindgebaren en heeft ook een extra naam erbij gekregen - ‘Leer mij begrijpen’.

Ik blijf de methode steeds verder ontwikkelen en ook mijn kennis verder delen via live cursussen of online trainingen. Ik ontwikkel ook zelf materialen in samenwerking met Ilustrator Willemke Brouwer. Mijn missie is zo veel mogelijk ouders, verzorgers en professionals kennis te laten maken met baby- en kindgebaren en ze ook te leren hoe ze deze methode in de praktijk kunnen inzetten. Baby- en kindgebaren is mijn passie en ik hoop jou net zo enthousiast te maken.

Wil je zelf een cursus volgen of wil je samen met ‘Zeg het met je handjes’ werken laat het me zeker weten en wie weet zien wij elkaar binnenkort.

Warme groetjes Miša