Leer je kleintje begrijpen 10 weekse online verdieping cursus voor ouders

Leer samen met je kleintje in 10 weken maar liefst 100 gebaren

Leer je kleintje begrijpen 10 weekse online verdieping cursus voor ouders

Leer samen met je kleintje in 10 weken, maar liefst 100 gebaren

Hoe zou het zijn als je met je kleintje kunt communiceren,
ver voordat hij of zij kan praten?

Afbeelding 1

Herken jij dit?

Daar zit je dan met je lieve maar o zo veeleisende pittige baby in je armen. Je bent smoorverliefd op je kleine, maar jeetje wat is het toch lastig om te begrijpen wat hij wil. Is hij moe, heeft hij honger, last van krampjes…

Bij de kindjes die al iets ouder zijn leiden boosheid en driftbuien misschien bij jou tot frustratie en onzekerheid. Doe je het wel goed als opvoeder? Want waarom wordt hij toch zo boos en gefrustreerd? Hoe fijn zou het zijn als je zou weten wat er aan de hand is?

Wat als ik jou hierbij kan helpen?

Zeg het met je handjes heeft de oplossing voor al het bovenstaande nu letterlijk binnen handbereik!

Hoe? Met het online programma ‘Leer je kleintje begrijpen - van frustratie naar communicatie’, leer je aan de hand van gebaren je kleintje echt begrijpen en communiceren jullie met elkaar, ver voordat je kind kan praten. Je zorgt ervoor dat je kindje zich kan uiten door de gebaren die je aanleert, waardoor hij zich begrepen voelt én jullie allebei niet gefrustreerd hoeven te raken dat je elkaar niet snapt. Daarnaast krijg je hiermee ook een kijkje in de gedachten van je kindje, waardoor je meer verbinding krijgt met elkaar. Er zijn alleen maar voordelen!

Wil jij:

 • Dat jij en je kleintje elkaar beter gaan begrijpen?

 • Direct communiceren met je kleintje ongeacht zijn leeftijd?

 • Dat je kleintje minder boosheid, frustraties en driftbuien heeft?

 • Meer rust in jullie gezin?

 • Meer ruimte voor gezelligheid?

 • Minder peuterpubertijd ervaren?

 • Tussen jou en je kleintje meer verbinding en dus een hechtere band?

 • Inzicht krijgen in de gedachten, gevoelens en behoeftes van je kind?

StudioAnnemarije - Misa.web-27
StudioAnnemarije - Misa.web-56

Miša Baby- en kindgebaren expert

Enthousiast, energiek en liefdevol deel ik mijn passie over baby- en kindgebaren graag ook met jou. Als baby- en kindgebaren expert geef ik cursussen aan ouders, grootouders, verzorgers en professionals. Sinds mei 2010 heb ik duizenden mensen online kennis laten maken met babygebaren. Ik heb honderden ouders een live cursus gegeven en de pedagogische medewerkers van tientallen kinderdagverblijven mogen trainen.

Inmiddels heb ik babygebaren verder uitgebreid en is het een methode geworden ( © Leer mij begrijpen), waar je veel meer leert dan alleen maar gebaren. Het gaat over communicatie in het algemeen, dus ook over non-verbale communicatie, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, hersenontwikkeling en nog veel meer. Natuurlijk leer je ook hoe je dit kan toepassen in het dagelijkse leven.

Mijn missie is zo veel mogelijk ouders, verzorgers en professionals kennis te laten maken met baby- en kindgebaren en ze ook te leren hoe ze deze methode het beste in de praktijk kunnen inzetten. Baby- en kindgebaren is mijn grote passie en ik hoop jou net zo enthousiast te maken.
Ik zou het geweldig vinden om jou in 5 weken de basis te leren over baby- en kindgebaren.

Liefs Miša

'Het mooiste cadeau dat jij je kleintje kan geven is samen communiceren en elkaar begrijpen'

Wat als jij je kleintje begrijpt?

Wil je de behoeftes van je kleintje beter leren herkennen en verlang je naar duidelijkheid, meer rust en verbinding? Dan is het online programma ‘Leer je kleintje begrijpen – van frustratie naar communicatie’ zeker iets voor jou. In het online programma ervaar je de kracht van gebaren en het effect op het leven van jou en je kleintje. Gebaren zijn dé sleutel tot betere communicatie, wat leidt tot:

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder driftbuien

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder frustratie (aan beide kanten)

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  meer rust en balans

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  meer contact en verbinding

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  een hechtere onderlinge band

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  grotere woordenschat

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder gedragsproblematiek

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  betere taalontwikkeling

Voor wie is deze cursus? speciaal voor jou

Baby- en kindgebaren zijn een hulpmiddel voor betere communicatie en intensiever contact met je kind. Het bevordert zowel de spraak-, taal- als algemene ontwikkeling. Omdat kinderen al snel de juiste woordklanken gaan maken die bij de gebaren horen, zullen ze zich verbaal eerder en beter kunnen uitdrukken. Bovendien gaan veel activiteiten soepeler, omdat ze simpelweg beter begrijpen wat je bedoelt. Daarnaast zorgt het voor een hechtere band tussen ouder en kind, omdat zij veel beter met elkaar communiceren. Dit zorgt ook dat er veel minder frustratie of boosheid blijft hangen.
Niet alleen bij het kindje, maar ook bij de ouders. Ze snappen elkaar gewoon veel beter. Bij kinderen die meertalig worden opgevoed, slaan babygebaren een brug tussen de talen. Over het algemeen hebben kleintjes die leren communiceren met babygebaren daarnaast meer zelfvertrouwen en durven zij zich in een groep makkelijker uit te spreken. Reden genoeg dus om er al vroeg mee te beginnen!

Zij hebben het al ervaren

Referentie 2
Foto Sandra

Voordat onze Anna geboren was kwam ik toevallig 'Zeg het met je handjes' tegen, mijn interesse was direct gewekt. Mijn man hoefde niet overgehaald te worden, hij was direct enthousiast bij het zien van de informatie die Misa online deelt.

Toen Anna 4.5 maand oud was hadden wij onze eerste privécursus aan huis. Anna was (net als wij) direct op haar gemak bij de aanwezigheid van Misa. Ze is een warme vrouw. Rustig, begripvol en geduldig, maar vol passie en liefde voor haar gebaren! Het enthousiasme en de humor van Misa zorgt ervoor dat de kennis goed opgenomen kan worden en gemakkelijk onthouden wordt.

We hebben die dag de eerste gebaren geleerd. Het is prachtig opgezet met een heldere presentatie, mooi boekje en goede voorbeelden.
Zelf heb ik ervoor gekozen om ook de online cursus erbij te kopen, zodat ik altijd toegang zou hebben tot de online academy. Erg prettig als je er even een beetje uit bent, of een stok achter de deur nodig
hebt. De cursussen zijn enorm goed betaalbaar, je krijgt enorm veel waar voor je geld!

Anna is inmiddels alweer 20 maanden en gebaren zijn bij ons niet weg te denken. Alles wat zij ziet, hoort, doet... Alles laat zij zien met haar handjes. Het is heel leuk om te zien en te doen, maar vooral is het ontzettend fijn dat wij elkaar zo waanzinnig goed begrijpen!! Zelden gebeurt het dat wij Anna niet begrijpen.

Wij zijn Misa met haar enorme passie voor gebaren onwijs dankbaar ❤

Liefs Sandra

Ouders

Referentie 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij zijn al jaren bezig met het gebruiken van gebaren in onze opvang. We hebben hiervoor met een deel van het team een NmG1 (Nederlands met Gebaren) training gedaan. Er interessant, maar ook intensief. Een training met heel veel gebaren, maar niet altijd praktisch toepasbaar in de opvang.

In het voorjaar van 2020 wilden we ons nieuwe personeel gaan trainen. Dit keer zijn we opzoek gegaan naar een training door iemand die zelf weet hoe het is om gebaren in de kinderopvang te gebruiken. Om te gebaren, terwijl je al druk bent met de verzorging van de kinderen. Deze hoop kregen we op de website van Misa.

Door corona hebben we de eerste training via zoom mogen doen. Wat werd iedereen geïnspireerd door het enthousiasme van Misa! Het is duidelijk dat Misa werkt vanuit haar hart en daar werd iedereen nieuwsgierig en enthousiast van. Iedereen is het direct gaan toepassen, op de werkvloer en met de kinderen thuis. Misa heeft ook aandacht gegeven aan de implementatie en het betrekken van de ouders. We hebben ons eigen plan geschreven om zo weer alle schouders eronder te zetten. We zien uit naar de volgende training.

Met vriendelijke groet

Mariëlle

Pedagogische medewerker

Referentie 2
Fotot Eveliene

Na het lezen van verschillende verhalen en onderzoeken over het gebruiken van gebaren (en dat dit zo’n positieve invloed heeft op de (taal)ontwikkeling van je kindje), ben ik eind 2020 gestart met de online oudercursus van Miša.

Toen we vervolgens de gebaren bij onze zoon gingen gebruiken, werd het een grote wens van mij om meer ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden deze ervaring óók te gunnen. Ik ben daarop de
docentenopleiding bij Miša gaan volgen en heb daar geen moment spijt van gehad.

Het was een perfecte combinatie tussen theorie en praktijkvoorbeelden, wat ik zelf altijd heel prettig vind om de link naar het dagelijkse leven goed te kunnen leggen. De lessen zijn goed opgebouwd, er zit plezier in en vanuit Miša komt er zoveel liefde en enthousiasme, dat het niet voelt als een opleiding maar als een feestje. Een feestje, waarbij je ook nog eens zoveel leert over kinderen, hoe zij communiceren, hun ontwikkeling en uiteraard behandel je heel veel gebaren. Het was jammer dat de opleiding was afgelopen!

Het totaalplaatje is echt wat deze docentenopleiding zo aantrekkelijk maakt. En ook na de opleiding blijft Miša betrokken en kom je terecht in een groep met mede-docenten, om zo elkaar te kunnen inspireren en ondersteunen. Ook jij bent van harte welkom!

Liefs Eveliene

Inmiddels docent baby- en kindgebaren met haar eigen bedrijf ‘meergebaren’

Online Programma: Leer je kleintje begrijpen

Online Programma:
Leer je kleintje begrijpen

Wat mag je verwachten van deze online cursus?

Wanneer je gebaren inzet, zie je heel snel verbetering in de communicatie met je kindje. Dit geeft meer rust, begrip en verbinding. Minder frustratie en boosheid. Je ervaart hoe leuk het is om zo met je kleintje bezig te zijn. De peuterpuberteit hoort tot het verleden en jullie genieten samen van de gezellige momenten. Gebaren brengen je dicht bij elkaar.

Speciaal voor ouders die gelijk meer willen leren en ontdekken dan alleen maar de basis, is er deze 10 weekse uitgebreide cursus waar we echt de verdieping ingaan.

Wat krijg je de aankomende 10 weken?

 • elke week een module met theorie en gebaren

 • elke module heeft een eigen thema

 • elke thema heeft 10 gebaren

 • elke week een werkboek als naslagwerk

 • bonus lessen zoals liedjes zingen en voorlezen

 • besloten Facebook-groep - contact met gelijkgestemden

 • onbeperkt toegang in de online omgeving

StudioAnnemarije - Misa.web-69
Mock-up sales pagina 10 weekse pagina def

Dit leer je allemaal bij mijn online programma

Module 1 – Thema FAMILIE

De eerste module gaat over familie, bewustwording en non-verbale communicatie. Een heel mooi begin van de cursus. De belevingswereld van een kind begint natuurlijk met de familie. Daarnaast is bewustwording een eerste belangrijke stap van de cursus. Dus daar beginnen we mee.

Module 2 – Thema ETEN

Net in deze periode kan je veel gebaren oefenen als je eten gaat geven aan je kleintje. Als je bijvoorbeeld net met een fruithapje begint, maar ook als jullie al langer bezig zijn met een broodje kan je veel gebaren gebruiken. Zo kan jouw kleintje zelf aangeven wat die wil eten, of die nog meer wil eten en of die misschien al klaar is.

Module 3 – Thema DRINKEN

In deze module kijken we samen waar baby- en kindgebaren vandaan komen, wat is het eigenlijk baby- en kindgebaren, waarom is het zo goed en wat is uit onderzoek gebleken. Best veel theorie dus, maar we gaan zeker ook weer samen 10 nieuwe gebaren rondom drinken oefenen.

Module 4 – Thema FRUIT

In deze module leer je 10 gebaren van verschillende soorten fruit en gaan wij ook samen liedjes oefenen. Het stukje theorie gaat over Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren en baby- en kindgebaren. Zeker interessant om te weten wat de verschillen hierin zijn.

Module 5 – Thema KLEDING

Jouw kleine spetter wil graag een bepaald stuk kleding aan trekken, maar hij of zij kan het niet met woorden duidelijk maken. Dat kan zorgen voor frustratie aan beide kanten. Hoe fijn is het als je elkaar begrijpt en in verbinding komt door gebruik van gebaren? Deze module gaat over spraak- en taalontwikkeling.

Module 6 - Thema SPELEN

Hoe mooi is het als je kleintje kan aangeven dat hij/zij graag met een bal of een auto wil spelen. Of dat hij/zij graag een boekje wil lezen of met je wil dansen. Ook hier zijn handige gebaren voor. En wist jij dat de gebaren goed zijn voor de hersenontwikkeling? Ik vertel je hier meer over in deze module.

Module 7 – Thema DIEREN

De meeste kinderen zijn dol op dieren en daarom zitten de dierengebaren ook in de online cursus. Niet alleen de dieren die jullie misschien in een boekje tegen komen, maar ook dieren die je misschien ontdekt als je buiten gaat spelen. Durf jij buiten ook te gebaren? In deze module zitten zeker 20 dieren gebaren.

Module 8 – Thema EMOTIES

Emoties laten zien is voor volwassenen niet altijd makkelijk, laat staan bij kinderen. Dan zijn emotie gebaren zeker super handig als je kleintje zijn verdriet, angst of blijheid wil laten zien. En hoe mooi is het als je kleintje tegen jou op afstand kan zeggen: 'mama ik hou van jou' en dat allemaal met zijn handjes.

Module 9 - Thema BABY

Ook dit thema is belangrijk bij baby’s en kleine kinderen. Deze gebaren kan je ook nog steeds bij kinderen van 2-3 jaar gebruiken. Deze methode is niet alleen ontwikkeld voor de baby's, maar ook voor de peuters. En op de leeftijd van 2 jaar zijn er nog steeds genoeg woorden die ze niet kunnen zeggen, dus gebaren zijn dan zeker een uitkomst.

Module 10 – Thema HANDIGE GEBAREN

Dank je wel, sorry of helpen zijn zeker mooie en passende gebaren in deze laatste les. Ook dit keer gaan we weer 10 nieuwe gebaren leren die je in verschillende situaties kan gebruiken. Wij gaan ook samen kijken naar hoe nu verder na afloop van de cursus en waar ik je nog meer bij kan helpen. Maar ik zal je alvast één ding verklappen, dat wij nog lang niet klaar zijn.

Bonuslessen

Dit kan variëren van extra gebaren, uitleg hoe je een boekje voorleest met ondersteuning van gebaren of hoe je een liedje zingt met gebaren. Ook kan je bij de bonuslessen leuke kleurplaten vinden en extra lessen van andere professionals.

Rondje sales pagina

Stap nu in voor

€ 297,- in 1 keer of € 87,- in 4 termijnen

NORMAAL €397, in 1 keer* of €111, in 4 termijnen*

*SPECIALE ACTIE!
Mijn cursus kost nu slechts €297,- i.p.v. €397,-. Dit betekent dat jij, als je nu mijn cursus koopt, een hele toffe korting krijgt van €100,-. Ook bied ik de optie om in termijnen te betalen, je betaalt slechts €87,- i.p.v. €111,- in 4 termijnen. Op deze manier zijn de kosten niet meer een belemmering om jouw kleintje een mooi cadeau te geven. 

Betalingen

FAQ - meest gestelde vragen

Kan ik het online programma in mijn eigen tempo volgen?

Natuurlijk! Dat is juist een van de onderliggende doelstellingen. Je leven is al druk genoeg, dus je volgt de lessen lekker in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt.

Ik heb niet elke week tijd voor de training, loop ik dan achter op schema?

Maak je daar geen zorgen om, je volgt de lessen gewoon zoals het jou uitkomt. De training is zo opgebouwd dat iedereen de stappen in zijn eigen tempo kan doorlopen.

Als de cursus na acht weken ophoudt, krijg ik dan nog ondersteuning?

Alle cursisten krijgen als lid levenslang toegang tot alle onderdelen van het programma, de besloten Facebookgroep en afgeschermde online-platform. Je hebt dus alle informatie tot je beschikking.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan het leren van de gebaren?

Dat ligt helemaal aan jezelf: hoeveel tijd heb je en hoe snel leren jullie samen. Het maakt niet zo heel veel uit; je zult zien hoe leuk jullie het vinden om samen te communiceren en daar gaat het om!

Ik vind de training best prijzig

Bedenk dat deze eenmalige investering je constructief iets geweldigs oplevert: communiceren met je kleintje en alle bijkomende voordelen van dien! Bovendien houd je levenslang toegang tot alle informatie, inclusief trainingsvideo’s, e-books etc. Het programma blijft ondertussen doorgroeien en als levenslang lid pik jij alle nieuwe informatie en trainingsvideo’s in de toekomst gratis mee.

Ook bied ik de optie om in termijnen te betalen met als doel dat de kosten niet langer meer een belemmering zijn om jouw kleintje het mooiste cadeau ter wereld te geven.

Wat is het verschil tussen de 10 weekse verdieping cursus en de 5 weekse basis cursus?

Speciaal voor ouders die gelijk meer willen leren en ontdekken dan alleen maar de basis, is er mijn 10 weekse uitgebreide cursus waar we echt de verdieping ingaan. Je leert maar liefst 100 gebaren i.p.v 50 en daarbij gaan we nog uitgebreider de theorie in, behandelen we meer thema's en krijg je nog meer toffe bonussen. Kortom met de 10 weekse verdieping gaan we verder dan de 5 weekse basis en is dus ook echt bedoeld voor enthousiaste ouders die meer willen leren en ontdekken. 

Ik heb de 5 weekse basis cursus al gevolgd. Is deze 10 weekse verdieping cursus dan nog van meerwaarde voor mij?

Zeker weten! De 10 weekse verdieping cursus is speciaal voor enthousiaste ouders die MEER willen dan alleen de basis! In mijn 10 weekse verdieping cursus baby- en kindgebaren leer en ontdek je namelijk nog veel meer! Het is echt een verdieping op de 5 weekse en daarom dus de ideale opvolger voor jou. 

Sommige gebaren komen terug, maar er zijn zeker ook weer minimaal 50 nieuwe gebaren die je gaat leren. Herhaling is niet alleen voor kinderen belangrijk, maar ook voor de volwassenen en daarom komen sommige modules weer terug. Bij deze betreffende modules is het theorie stukje echter wel uitgebreid en sommige modules hebben zelfs extra bonus gebaren. Zoals dieren die geliefd zijn bij de kinderen, daar zijn naast de 10 basis gebaren ook 10 extra gebaren. En niet te vergeten staan er ook 5 gloednieuwe modules voor je klaar met allemaal nieuwe gebaren en theorie.

Eindelijk begrijpen waarom jouw kindje een driftbui heeft. Hoe fijn is dat!
Wil jij ook leren communiceren met jouw kindje?

Eindelijk begrijpen waarom jouw kindje een driftbui heeft.
Hoe fijn is dat!
Wil jij ook leren communiceren met jouw kindje?

© 2010 -2021 - ALL RIGHTS RESERVED - ZEG HET MET JE HANDJES

ALGEMENE VOORWAARDEN