Online programma:
Leer je kleintje begrijpen

Hoe zou het zijn als je met je kleintje kunt communiceren,
ver voordat hij of zij kan praten?

Herken jij dit?

Daar zit je dan met je lieve maar o zo veeleisende pittige baby in je armen. Je bent smoorverliefd op je kleine, maar jeetje wat is het toch lastig om te begrijpen wat hij wil. Is hij moe, heeft hij honger, last van krampjes…

Bij de kindjes die al iets ouder zijn leiden boosheid en driftbuien misschien bij jou tot frustratie en onzekerheid. Doe je het wel goed als opvoeder? Want waarom wordt hij toch zo boos en gefrustreerd? Hoe fijn zou het zijn als je zou weten wat er aan de hand is?

Wat als ik jou hierbij kan helpen?

Zeg het met je handjes heeft de oplossing voor al het bovenstaande nu letterlijk binnen handbereik!

Hoe? Met het online programma ‘Leer je kleintje begrijpen - van frustratie naar communicatie’, leer je aan de hand van gebaren je kleintje echt begrijpen en communiceren jullie met elkaar, ver voordat je kind kan praten. Je zorgt ervoor dat je kindje zich kan uiten door de gebaren die je aanleert, waardoor hij zich begrepen voelt én jullie allebei niet gefrustreerd hoeven te raken dat je elkaar niet snapt. Daarnaast krijg je hiermee ook een kijkje in de gedachten van je kindje, waardoor je meer verbinding krijgt met elkaar. Er zijn alleen maar voordelen!

Moeder met kind - Sales page 2
StudioAnnemarije-Misa.web-27-crop

Wil jij:

 • Dat jij en je kleintje elkaar beter zouden begrijpen?

 • Direct communiceren met je kleintje ongeacht zijn leeftijd?

 • Dat je kleintje minder boosheid, frustraties en driftbuien heeft?

 • Meer rust in jullie gezin?

 • Meer ruimte voor gezelligheid?

 • Driftbuien en frustratie door niet begrepen worden (peuterpuberen) zijn minimaal

 • Tussen jou en je kleintje meer verbinding en dus een hechtere band?

 • Inzicht krijgen in gedachten, gevoelens en behoeftes van je kind?

'Het mooiste cadeau dat jij je kind kan geven is samen communiceren en elkaar begrijpen'

Wat als jij je kleintje snapt?

Wil je de behoeftes van je kleintje beter leren herkennen en verlang je naar duidelijkheid, meer rust en verbinding? Dan is het online programma ‘Leer je kleintje begrijpen – van frustratie naar communicatie’ zeker iets voor jou. In het online programma ervaar je de kracht van gebaren en het effect op het leven van jou en je kleintje. Gebaren zijn dé sleutel tot betere communicatie, wat leidt tot:

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder driftbuien

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder frustratie (aan beide kanten)

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  meer rust en balans

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  meer contact en verbinding

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  een hechtere onderlinge band

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  grotere woordenschat

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  minder gedragsproblematiek

 • Zeg het met je handjes VINK_crop

  betere taalontwikkeling

Voor wie is deze cursus? speciaal voor jou

Baby- en kindgebaren zijn een hulpmiddel voor betere communicatie en intensiever contact met je kind. Het bevordert zowel de spraak-, taal- als algemene ontwikkeling. Omdat kinderen al snel de juiste woordklanken gaan maken die bij de gebaren horen, zullen ze zich verbaal eerder en beter kunnen uitdrukken. Bovendien gaan veel activiteiten soepeler, omdat ze simpelweg beter begrijpen wat je bedoelt. Daarnaast zorgt het voor een hechtere band tussen ouder en kind, omdat zij veel beter met elkaar communiceren. Dit zorgt ook dat er veel minder frustratie of boosheid blijft hangen.
Niet alleen bij het kindje, maar ook bij de ouders. Ze snappen elkaar gewoon veel beter. Bij kinderen die meertalig worden opgevoed, slaan babygebaren een brug tussen de talen. Over het algemeen hebben kleintjes die leren communiceren met babygebaren daarnaast meer zelfvertrouwen en durven zij zich in een groep makkelijker uit te spreken. Reden genoeg dus om er al vroeg mee te beginnen!

StudioAnnemarije - Misa.web-40

Cursus voor ouders

Een kijkje nemen in de gedachten van een baby en een kind. Wie wil dat nu niet?!
‘Zeg het met je handjes’ biedt verschillende workshops en cursussen baby- en kindgebaren aan. Je kunt kiezen voor een cursus voor ouders (en familieleden) in groepsverband, of als een privé-sessie in je eigen omgeving. Er zijn daarin verschillende mogelijkheden. Misschien wil je eerst even kennis maken met baby- en kindgebaren of misschien wil je gelijk een uitgebreide cursus volgen.
Tijdens een cursus leer je niet alleen de gebaren, maar ook over non verbale communicatie, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van de hersenen. Je leert minimaal 50 basisgebaren en er is ook veel interactie en ruimte voor liedjes zingen, voorlezen of spelletjes. Uiteraard allemaal met gebaren.

StudioAnnemarije - Misa.web-33

Cursus voor professionals

Speciaal voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouderorganisaties, scholen en andere professionals die met baby’s en kleine kinderen werken of te maken hebben, biedt ‘Zeg het met je handjes’ gerichte workshops en cursussen baby- en kindgebaren. Tijdens de cursus leer je bewust kijken naar het kind en zijn behoeftes, leer je veel over non-verbale communicatie, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, hersenontwikkeling en veel meer. Naast de theorie leer je ook minimaal 50 gebaren en krijg je tips hoe je deze het beste in de praktijk kan toepassen. Er zijn ook verschillende interactiemomenten, waar je leert hoe je boekjes voorleest of samen liedjes zingt met gebaren. Trainingen voor professionals kunnen live maar zeker ook online gevolgd worden. Het is altijd mogelijk om te overleggen wat het beste bij jullie organisatie past. 

Zij hebben het al ervaren

Referentie 2
Foto Sandra

Voordat onze Anna geboren was kwam ik toevallig 'Zeg het met je handjes' tegen, mijn interesse was direct gewekt. Mijn man hoefde niet overgehaald te worden, hij was direct enthousiast bij het zien van de informatie die Misa online deelt.

Toen Anna 4.5 maand oud was hadden wij onze eerste privécursus aan huis. Anna was (net als wij) direct op haar gemak bij de aanwezigheid van Misa. Ze is een warme vrouw. Rustig, begripvol en geduldig, maar vol passie en liefde voor haar gebaren! Het enthousiasme en de humor van Misa zorgt ervoor dat de kennis goed opgenomen kan worden en gemakkelijk onthouden wordt.

We hebben die dag de eerste gebaren geleerd. Het is prachtig opgezet met een heldere presentatie, mooi boekje en goede voorbeelden.
Zelf heb ik ervoor gekozen om ook de online cursus erbij te kopen, zodat ik altijd toegang zou hebben tot de online academy. Erg prettig als je er even een beetje uit bent, of een stok achter de deur nodig
hebt. De cursussen zijn enorm goed betaalbaar, je krijgt enorm veel waar voor je geld!

Anna is inmiddels alweer 20 maanden en gebaren zijn bij ons niet weg te denken. Alles wat zij ziet, hoort, doet... Alles laat zij zien met haar handjes. Het is heel leuk om te zien en te doen, maar vooral is het ontzettend fijn dat wij elkaar zo waanzinnig goed begrijpen!! Zelden gebeurt het dat wij Anna niet begrijpen.

Wij zijn Misa met haar enorme passie voor gebaren onwijs dankbaar ❤

Liefs Sandra

Ouders

Referentie 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij zijn al jaren bezig met het gebruiken van gebaren in onze opvang. We hebben hiervoor met een deel van het team een NmG1 (Nederlands met Gebaren) training gedaan. Er interessant, maar ook intensief. Een training met heel veel gebaren, maar niet altijd praktisch toepasbaar in de opvang.

In het voorjaar van 2020 wilden we ons nieuwe personeel gaan trainen. Dit keer zijn we opzoek gegaan naar een training door iemand die zelf weet hoe het is om gebaren in de kinderopvang te gebruiken. Om te gebaren, terwijl je al druk bent met de verzorging van de kinderen. Deze hoop kregen we op de website van Misa.

Door corona hebben we de eerste training via zoom mogen doen. Wat werd iedereen geïnspireerd door het enthousiasme van Misa! Het is duidelijk dat Misa werkt vanuit haar hart en daar werd iedereen nieuwsgierig en enthousiast van. Iedereen is het direct gaan toepassen, op de werkvloer en met de kinderen thuis. Misa heeft ook aandacht gegeven aan de implementatie en het betrekken van de ouders. We hebben ons eigen plan geschreven om zo weer alle schouders eronder te zetten. We zien uit naar de volgende training.

Met vriendelijke groet

Mariëlle

Pedagogische medewerker

Referentie 2
Fotot Eveliene

Na het lezen van verschillende verhalen en onderzoeken over het gebruiken van gebaren (en dat dit zo’n positieve invloed heeft op de (taal)ontwikkeling van je kindje), ben ik eind 2020 gestart met de online oudercursus van Miša.

Toen we vervolgens de gebaren bij onze zoon gingen gebruiken, werd het een grote wens van mij om meer ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden deze ervaring óók te gunnen. Ik ben daarop de
docentenopleiding bij Miša gaan volgen en heb daar geen moment spijt van gehad.

Het was een perfecte combinatie tussen theorie en praktijkvoorbeelden, wat ik zelf altijd heel prettig vind om de link naar het dagelijkse leven goed te kunnen leggen. De lessen zijn goed opgebouwd, er zit plezier in en vanuit Miša komt er zoveel liefde en enthousiasme, dat het niet voelt als een opleiding maar als een feestje. Een feestje, waarbij je ook nog eens zoveel leert over kinderen, hoe zij communiceren, hun ontwikkeling en uiteraard behandel je heel veel gebaren. Het was jammer dat de opleiding was afgelopen!

Het totaalplaatje is echt wat deze docentenopleiding zo aantrekkelijk maakt. En ook na de opleiding blijft Miša betrokken en kom je terecht in een groep met mede-docenten, om zo elkaar te kunnen inspireren en ondersteunen. Ook jij bent van harte welkom!

Liefs Eveliene

Inmiddels docent baby- en kindgebaren met haar eigen bedrijf ‘meergebaren’

StudioAnnemarije - Misa.web-69

Wat mag je verwachten
van deze online cursus?

Wanneer je gebaren inzet, zie je heel snel verbetering in de communicatie met je kindje. Dit geeft meer rust, begrip en verbinding. Minder frustratie en boosheid. Je ervaart hoe leuk het is om zo met je kleintje bezig te zijn. De peuterpuberteit hoort tot het verleden en jullie genieten samen van de gezellige momenten. Gebaren brengen je dicht bij elkaar.

De voordelen van babygebaren:

 • Communiceren met je kleintje, ver voordat het kan praten

 • De communicatie- en taalontwikkeling van je kind krijgt een enorme voorsprong

 • Je kind ontwikkelt een grotere woordenschat

 • Jij en je kindje bouwen een hechtere onderlinge band op

 • Je krijgt veel meer inzicht in wat er in je kleintje aan gedachtes en emoties omgaat

 • Driftbuien en frustratie door niet begrepen worden (peuterpuberen) zijn minimaal

 • Het zelfvertrouwen van je kleintje neemt enorm toe

 • Communiceren met babygebaren is gewoon leuk!

 • Wist je dat de gebaren die we gebruiken afkomstig zijn uit de Nederlandse gebarentaal voor doven en slechthorenden? Je kunt straks dus ook met hen communiceren.

Online Programma: Leer je kleintje begrijpen

Online programma Leer je kleintje begrijpen van frustratie naar communicatie

Driftbuien, frustratie, boosheid; wat gaat er nou allemaal om in het hoofdje van je kind? Ook al kunnen ze nog niet praten, kleintjes snappen veel meer dan je denkt. Wil je de behoeftes van je kleintje beter leren herkennen en verlang je naar duidelijkheid, meer rust en verbinding? Dan is het online programma Leer je kleintje begrijpen – van frustratie naar communicatie zeker iets voor jou. In het online programma ervaar je de kracht van gebarentaal het effect op het leven van jou en je kleintje. Gebaren zijn dé sleutel tot betere communicatie:

5 weekse basis - leer je kleintje begrijpen

Speciaal voor ouders heb ik een 5 weekse basis online cursus ‘Leer je kleintje begrijpen’ ontwikkeld. In 5 opeenvolgende lessen leer je elke week 10 nieuwe gebaren. In totaal leer je dus 50 basis gebaren! Maar er is nog veel meer. Bonus lessen met leuke extraatjes zoals liedjes zingen, voorlezen, kleurplaat… dat alles komt aan bod tijdens de online cursus. Je volgt de lessen wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo. Zeker een aanrader als je weinig tijd heb. De cursus kan je veel brengen in de communicatie en onderling begrip.

 

€197,-

of €77,- in 3 termijnen

10 weekse verdieping - leer je kleintje begrijpen

Speciaal voor ouders die gelijk meer willen leren en ontdekken dan alleen maar de basis, is er deze 10 weekse uitgebreide cursus waar we echt de verdieping ingaan. Elke module heeft meerdere lessen waar je theorie en ook 10 gebaren leert. In totaal dus liefst 100 gebaren verdeeld in verschillende thema’s. Maar er is nog veel meer. Bonus lessen met leuke extraatjes zoals liedjes zingen, voorlezen, kleurplaten… dat alles komt aan bod tijdens de online cursus. Je volgt de lessen wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo. Zeker een aanrader als je weinig tijd heb. De cursus kan je veel brengen in de communicatie en onderling begrip en zorgt ervoor dat jij kleintje echt leert begrijpen en hij/zij zich gehoord en gezien voelt.

€397,-

of €111,- in 4 termijnen

FAQ - meest gestelde vragen

Eindelijk begrijpen waarom jouw kindje een driftbui heeft. Hoe fijn is dat! Wil jij ook leren communiceren met jouw kindje? Hulp nodig of deze cursus bij jou past? Ik kijk graag met je mee