Sandra

Wij zijn Misa onwijs dankbaar

Voordat onze Anna geboren was kwam ik toevallig ‘zeg het met je handjes’ tegen, mijn interesse was direct gewekt. Vooral omdat ik regelmatig jonge ouders zag worstelen met de communicatie met hun kleintjes.
Elkaar niet begrijpen en alle frustraties die daarbij komen kijken… Dat moet toch anders kunnen?

Veel jonge kinderen en bijvoorbeeld dieren begrijpen elkaar perfect, ondanks dat ze niet kunnen praten. Zij gebruiken hun lichaam om te communiceren.
Dát wil ik ook met onze dochter!
Mijn man hoefde niet overgehaald te worden, hij was direct enthousiast bij het zien van de informatie die Misa online deelt.

Toen Anna 4.5 maand oud was hadden wij onze eerste privécursus aan huis, heerlijk want met zo’n kleintje is thuis blijven erg fijn.
Anna was (net als wij) direct op haar gemak bij de aanwezigheid van Misa. Ze is een warme vrouw. Rustig, begripvol en geduldig, maar vol passie en liefde voor haar gebaren!
We hebben die dag de eerste gebaren geleerd. Het is prachtig opgezet met een heldere presentatie, mooi boekje en goede voorbeelden. Het enthousiasme en de humor van Misa zorgt ervoor dat de kennis goed opgenomen kan worden en gemakkelijk onthouden wordt. Na deze eerste cursusdag hadden wij genoeg te oefenen.

We hebben er bewust voor gekozen de cursus al vroeg te doen, zodat wij als ouders eerst konden wennen aan de gebaren. Het duurt best even voor je gewend bent om alles naast woorden ook met je handen uit te drukken, zeker als je ook nog de gebaren aan het leren bent.

Toen Anna 7 maanden oud was hadden wij de tweede cursusdag en leerden wij de rest van de gebaren. Ook liet Misa nog veel extra gebaren zien en leerden wij zelfs een leuk liedje!
Anna kon inmiddels zelf al ‘papa, mama en poes gebaren’!!
Zelf heb ik ervoor gekozen om ook de online cursus erbij te kopen, zodat ik altijd toegang zou hebben tot de online academy. Erg prettig als je er even een beetje uit bent, of een stok achter de deur nodig hebt.
De cursussen zijn enorm goed betaalbaar, ondanks dat Misa echt een stuk moest rijden (en dus veel reistijd had) en alle persoonlijke tijd en aandacht die er aan ons besteed is. Je krijgt enorm veel waar voor je geld!

Anna is inmiddels alweer 20 maanden en gebaren zijn bij ons niet weg te denken. Alles wat zij ziet, hoort, doet… Alles laat zij zien met haar handjes. Liedjes worden uitgebeeld en hele dierentuinen komen voorbij 😉
Het is heel leuk om te zien en te doen, maar vooral is het ontzettend fijn dat wij elkaar zo waanzinnig goed begrijpen!! Zelden gebeurt het dat wij Anna niet begrijpen.
Wat wij vooral merken is dat Anna erg goed is in nonverbale communicatie, zowel naar ons als ouders als naar andere mensen  en kinderen. Ze heeft veel geduld om zich verstaanbaar te maken. Lukt het niet met woorden en de standaard gebaren dan gaat zij met handen en voeten op zoek naar hoe zij duidelijk kan maken wat ze bedoelt. Zonder frustratie!!!

Wij zijn Misa met haar enorme passie voor gebaren onwijs dankbaar ❤

Liefs Sandra