Simone, Katelijne en Misa_uitgelicht

Big Business Event van Simone Levi en Katelijne Vermeulen

Het waren 3 MAGISCHE DAGEN.

Drie dagen lang voor mijn bedrijf ZEG HET MET JE HANDJES en voor mezelf. En wat gebeurde er veel in deze 3 dagen tijdens het BIG BUSINESS EVENT van @Simonelevie en @Katelijnevermeulen.

Al na de eerste dag was er iets gebeurd wat ik niet met woorden kan uitleggen. Ik was behoorlijk geraakt door verschillende dingen tijdens die dag. Ik kwam in de hotelkamer en er kwam veel bij me los. Het was ok, het mocht er zijn. Ik heb inzichten gekregen en die wou ik de volgende dag met de hele groep delen.

Ik heb die eerste dag Simone gesproken en ik vroeg haar ‘hoe lang moet je doorgaan met je bedrijf als het niet altijd lekker gaat?’ Ze zei: ‘zolang je er in gelooft, doorgaan!’. Ik geloof zeker in babygebaren. Dat was altijd zo. Babygebaren zijn echt iets magisch en het brengt baby’s, kleine kinderen, ouders en verzorgers echt heel veel. Daar heb ik nooit over getwijfeld. Wel aan mijzelf. Of ik het goed doe en of ik het wel kan? En wie zit op mij te wachten?

Ondernemen is namelijk niet altijd makkelijk het is met vallen en opstaan en ik heb af en toe ook momenten gehad dat ik ermee wou stoppen. Maar ik kon het niet, omdat ik wist dan neem ik iets van anderen af. Dan neem ik de kans van baby’s af om op vroege leeftijd te kunnen communiceren. Deze methode is te mooi om mijn kennis niet verder te verspreiden. Dat zou zeker zonde zijn. Dus na het gesprek met Simone wist ik het 100% zeker; ik ga door en ik geloof niet alleen in babygebaren maar ook in mezelf! Ik kan het en ik doe het. Ik doe het op mijn manier en als er mensen zijn die van mij willen leren, deel ik het graag met hun. En als ze liever van iemand anders willen leren is het ook goed. Ik heb inmiddels verschillende docenten getraind die op verschillende plekken in Nederland wonen en dan kunnen mensen bij hun aansluiten. En deze inzichten wou ik graag op de tweede dag met de groep delen.

Maar een stemmetje in mijn hoofd zei: ‘Wie zit daar op jou te wachten? Wie wil naar jouw inzichten luisteren?’. Toch stak ik de volgende ochtend mijn hand op en ging ik staan voor een publiek van ongeveer 300 mensen. Ik ging praten, ik wou het met de rest delen. Ik wist niet eens zo goed wat ik zei, maar gelukkig had iemand het opgenomen dus ik kon het later terugluisteren. Ik was trots op mezelf dat ik het lef had gehad. Een paar jaar geleden zou ik zoiets nooit doen. Maar ik merk dat ik de afgelopen jaren persoonlijk veel ben gegroeid. Dit is ook dankzij Katelijne. Ik volg bij haar een 3-jarige opleiding tot Multi-Disciplinair Coach-Therapeut en in de eerste 2 jaar heb ik veel aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt.

Ik wist dat Katelijne supergoed is in haar werk en veel kennis heeft. Dat wist ik ook over Simone, die veel kennis heeft over business, dus het was een mooie combi van hun twee. Business en persoonlijke ontwikkeling samen combineren op het Big Business Event.

De tweede en derde dag waren net zo bijzonder als de eerste of misschien nog wel specialer. Ook die dagen heb ik veel inzichten gekregen. Heel fijne gesprekken gehad met andere ondernemers en ook daar gebeurde van alles. Veel gelachen, maar ook tranen rolden over mijn wangen. Soms tranen van verdriet en andere keer was ik weer geraakt. Alles was zo magisch en bijzonder. Bijvoorbeeld toen tijdens een gesprek met 3 andere vrouwen opeens uit het niets een klein veertje op mijn haar viel. Toen zei een van de vrouwen: ‘dit is een teken voor mij. Ik heb nu een antwoord gekregen.’ Misschien klinkt het een beetje spirie-wieri zoals Simone dat zou zeggen maar voor mij is het echt niet zo. Wij krijgen continu in ons leven tekens en we doen er iets mee of niet.

Dat was ook bij het stukje toen @Eelcodeboer ging praten over zijn ondernemerschap. Ik had een heel andere mening over hem, maar die is nu veranderd. Ik volgde hem via internet al een tijdje, maar ik heb hem nooit in het echt gezien. Ik dacht dat hij een afstandelijk iemand is, die het beter weet dan de rest. Ik kwam er achter dat hij net zo’n mens is als de rest. Ook hij heeft gestruggeld met zijn onderneming, ook hij heeft angsten en hij is helemaal niet afstandelijk maar zeker in verbinding. Het was echt mooi om te zien en ervaren hoe snel wij een oordeel over iemand kunnen hebben, die we niet kennen en dat de werkelijkheid dan toch anders blijkt te zijn. Ik heb veel wijze woorden van hem gehoord.

Ook voor @Evabrouwer was het niet altijd makkelijk en zij heeft het nodige meegemaakt tijdens haar carrière als presentator. Ze had zelfs een moment dat ze graag een luik in de grond open wou trekken en er doorheen wou zakken. En nu ziet ze het als een mooi cadeau wat er toen gebeurde en heeft ze een prachtig verhaal. Dus ik ben zeker niet enige die met vallen en opstaan bouwt aan haar bedrijf.

Wij hebben allemaal struggles en de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Iedereen doet het op z’n eigen manier en ik ook. Dus ik heb besloten mij niet meer met andere mensen te vergelijken en gewoon mijn eigen ding te doen. Iedereen heeft zijn eigen pad. Iedereen heeft iets te leren. De een gaat sneller, de ander neemt tijd. Ik ga op mijn eigen tempo en een ding weet ik zeker. Ik geef het niet op en er komen nog meer mooie dingen bij ‘Zeg het met je handjes’. Ik wil graag mijn missie verder delen en verspreiden. Aan alle mama’s, papa’s, verzorgers en professionals. Iedereen mag weten over de magie van gebaren. Het zou toch zonde zijn als ik je tegen kom en je zegt: ‘had ik je maar eerder ontmoet’, zoals ik het vaak heb gehoord tijdens het 3-daagse event.

Dus houd zeker mijn website, FB en Insta goed in de gaten. Ik ga je nog een heleboel vertellen over baby- en kindgebaren.

En als het laatste wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de 3 fantastische dagen. Ik heb genoten en ik heb zeker weer veel geleerd.